Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: Ogier opnieuw leider na lekke band Meeke

WRC Mexico: Ogier opnieuw leider na lekke band Meeke

De leidersplaats in de Rally van Mexico lijkt wel vervloekt. Kris Meeke (Toyota) mocht even proeven van de koppositie, maar reed op KP11 lek. Hij zette door maar beschadigde daarmee zijn ophanging waardoor hij ook in KP12 veel tijd verloor. Esapekka Lappi (Citroën) keerde na zijn schuiver niet terug in de wedstrijd. Sébastien Ogier (Citroën) is mede dankzij de jurybeslissing opnieuw leider.

Ogier werd na de rode vlag in KP10 op 22,4 sec van winnaar Meeke gezet. Hij is de jury waarschijnlijk dankbaar want door zijn lekke band had hij anders veel meer tijd verloren. Hij was zakte wel even terug naar de tweede plaats, op 1,6 sec van Kris Meeke. Die had in de volgende proef minder geluk dan de Fransman. Na zijn winst in KP10 reed hij rechtsachteraan lek op KP11. De Noord-Ier is ondertussen teruggeslagen naar plaats vijf, op meer dan drie minuten van Ogier.

Stoelendans bovenaan

Ogier zette na zijn lekke band wel orde op zaken. Hij bouwde zijn voorsprong opnieuw uit en heeft nu 19,2 sec bonus op Elfyn Evans (Ford). WK-leider Tänak (Toyota) is naar de derde plaats opgeschoven (+41,0 sec).

Thierry Neuville kon opnieuw profiteren van de chaos. Door de pech van Meeke wipt hij naar de vierde plaats. Jari-Matti Latvala (Toyota) was de sterkste in KP11 en KP12, maar door zijn opgave gisteren staat hij pas zesde, op ruim een kwartier van de leider.

Vanavond staan er nog zes proeven op het programma. De wedstrijd hervat om 21u31 met de tweede passage van Guanajuatito.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender