Home > Rally > WRC: FIA en Siemens slaan handen in elkaar voor veiligheid van toeschouwers

WRC: FIA en Siemens slaan handen in elkaar voor veiligheid van toeschouwers

Technologiereus Siemens gaat samen met de FIA een onderzoeksproject starten om de veiligheid van toeschouwers langs de weg te verbeteren.

De federatie hoopt hiermee ongelukken met slecht gepositioneerde fans voorgoed uit de sport te bannen. De technologie van de Duitsers moet helpen om gevaren beter te lokaliseren. Momenteel is het onmogelijk elke kilometer van het parcours te controleren, maar met de hulp van de technologieontwikkelaar kan dat binnenkort veranderen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de FIA detectoren langs de weg of in de auto’s plaatst die het parcours in beeld brengen. Ook een 3D-schets met een overzicht van alle onvoorzichtige toeschouwers is mogelijk. Zelfs de hulp van artificiële intelligentie is niet uitgesloten.

Jean Todt, voorzitter van de FIA, ziet veel mogelijkheden in deze samenwerking. “Dit onderzoeksproject moet ons in staat stellen om de autosport voor iedereen veiliger te maken. We kunnen hiermee ook de ontwikkeling van transport in zogenaamde intelligente steden verbeteren.”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender