Home > Rally > WRC Mexico: Meeke primus in shakedown, Tänak in de problemen

WRC Mexico: Meeke primus in shakedown, Tänak in de problemen

Kris Meeke (Toyota) was deze avond de snelste in de shakedown op de grindwegen rond Léon. Andreas Mikkelsen (Hyundai) werd 2de (+0,1 sec) en Thierry Neuville (Hyundai) 3de (+0,3 sec). WK-leider Ott Tänak viel uit met een sensorprobleem.

Tänak stond al halverwege de eerste passage stil waardoor Thierry Neuville stofzuiger van dienst was. Tänak kwam ook niet meer in actie. Neuville werd pas 9de in de eerste doortocht, maar zette later wel een sterke tijd neer. Mikkelsen en Meeke  deden nog net iets beter, al blijven de verschillen miniem. De terugkerende Dani Sordo (Hyundai) werd 4de, Sébastien Ogier (Citroën) vervolledigde de top-5.

Vannacht officiële start

Vannacht om 03u00 gaat de rally echt van start met een korte street stage. Vrijdag gaan de rijders dan terug de grindwegen op, met om 17u18 proef twee, de eerste passage van El Chocolate (31,5 km). Een volledig overzicht van het programma met tijdsschema in Belgische tijd kan u hier terugvinden.

Voor het eerst in meer dan een jaar is het niet Thierry Neuville of Sébastien Ogier die als eerste van start gaat. Ott Tänak mag nu als WK-leider de baan vrijmaken.

http://www.autosportwereld.be/2019/03/04/rally-van-mexico-wat-u-moet-weten/
You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender