Home > Rally > Rally van Mexico: wat u moet weten

Rally van Mexico: wat u moet weten

In de Rally van Mexico moeten de deelnemers van het WRC en het WRC2 dit weekend ruim 300 kilometer afleggen tegen de klok en dat uiteraard op grote hoogte. Na 21 ritten weten we op zondagavond wie Sébastien Ogier opvolgt.

Momenteel is Ott Tänak de aanvoerder in het WK. Onze landgenoot Thierry Neuville ligt op de loer op de tweede plaats, met een achterstand van zeven punten op de Est. De winnaar van de vorige editie van de Rally van Mexico, Sébastien Ogier, staat derde in de tussenstand op 16 punten van Tänak.

Hoogtevrees?

Op de gravelwegen rond het rallycentrum in de stad Léon zullen de wagens stevig aan de tand worden gevoeld. De motoren zullen het zwaar te verduren krijgen. Aan de ene kant is er de hitte, met vaak meer dan 30 graden in Mexico rond deze periode en aan de andere kant is er de hoogte. De rally doorbreekt meermaals de grens van 2000 meter waardoor de wagens zich vaak in ijle lucht zullen bevinden. Daardoor verliest de motor soms tot 20 procent van zijn vermogen, iedere fout weegt hier dus extra door.

De Rally van Mexico bestaat al sinds 1979 en is sinds 2004 onderdeel van het WRC-kampioenschap. Dit jaar leggen de rijders een totale afstand van 1003 km af.

El Chocolate

In totaal zijn er van donderdag 7 maart tot zondag 10 maart 21 ritten, waarvan El Chocolate de bekendste is. Over 31,5 kilometer krijgen de piloten zowat alles voorgeschoteld: beklimmingen tot op grote hoogte, lange afdalingen, snelle stukken en smalle passages. Verder kijken we ook uit naar de nieuwe jump van El Brinco en de Las Minas Wolf Power Stage.

Voor wie wil meegenieten van de ongetwijfeld boeiende wedstrijd en bijbehorende panorama’s is hier alvast het tijdsschema. Opgelet, de tijden zijn volgens de tijdzone van Léon, waar het 7 uur vroeger is dan in Brussel.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender