Home > Circuit > Formula E: wat u moet weten over de Hong Kong E-Prix

Formula E: wat u moet weten over de Hong Kong E-Prix

De Formula E trekt dit weekend oostwaarts voor een Aziatisch tweeluik in Hong Kong en Sanya (China). Zondag is Hong Kong aan de beurt, een 1,8 km lang circuit door het centrum van de metropolis. Daarmee is het een van de kortste circuits op de kalender.

Onze landgenoot Jerôme d’Ambriosio gaat als leider van de Formula E het weekend in. De rijder van Mahindra heeft momenteel een voorsprong van 7 punten op Antonio Félix Da Costa en 8 punten op Sam Bird. Het zal trouwens de 50ste Formula E race zijn in de geschiedenis van het kampioenschap. Ook voor d’Ambrosio, die vanaf dag een aanwezig was in de elektrische sporttak.

Spektakel

Voor velen is Hong Kong een van de mooiste races op het programma. Het circuit is kort, maar in die beperkte afstand passeren de rijders toch enkele mooie toeristische trekpleisters van de stad, wat tijdens race mooie plaatjes zal opleveren. Het circuit telt in totaal tien bochten door het havendistrict van de stad. Vooral bocht 5 tot en met 7 zorgen voor een trage passage in de tweede sector. Kort daarna volgen twee lange rechte stukken na bocht 10 en bocht 1.

Leuk detail: Als we mogen afgaan op de huidige data, dan kan het in de jubileumeditie wel eens op een natte wedstrijd uitdraaien. Na vier droge races kan dat wel eens voor de nodige extra actie zorgen.

Ook de eerste race van de Formule E vond plaats in Azië. In 2014 organiseerde Beijing de eerste E-Prix. Volgens Sébastien Buemi is de sport sindsdien enorm gegroeid. “Toen ik in Beijing aan de start kwam, had ik nooit gedacht dat we hier 5 jaar later zo zouden staan. Nu zelfs met de tweede generatie wagens, een enorme stap in vergelijking met toen. Ook aan Hong Kong heb ik mooie herinneringen. Ik won de eerste editie in 2016 en het is hier altijd leuk om terug te komen.”

Programma zondag 10 maart (Belgische tijd):

practice 1: 0u30

practice 2: 3u00

Qualifying: 4u45

Super Pole: 5u30

Race: 9u00 (45 min + 1 lap)

U kan zoals altijd ook uw favoriete rijder steunen met een fanboost door op hem te stemmen. Dat kan via: https://fanboost.fiaformulae.com/

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten