Home > #Hoofdnieuws > F1 wintertesten: McLaren op kop na moeilijke start

F1 wintertesten: McLaren op kop na moeilijke start

De tweede testweek is vandaag van start gegaan in Barcelona. Vorige week werd de media vooral gedomineerd door de vertraging van Williams, maar voorlopig lijkt alles vlot te gaan voor hen. De teams hebben afgelopen weekend goed doorgewerkt aangezien ze zo goed als allemaal nieuwe onderdelen bijhebben. Bij Mercedes hebben ze zelf een volledig nieuw aero-pakket bij, met een aangepaste voor- en achtervleugel.

Net zoals vorige week was het McLaren die als eerste naar buiten ging. Voor hen nam Lando Norris plaats achter het stuur van de MCL34. Hij werd gevolgd door George Russell voor Williams en Nico Hülkenberg voor Renault. Ook Antonio Giovinazzi was er vroeg bij vandaag, hij sloot op donderdag de eerste week nog af met een dubbele rode vlag.

Na een goede 2 uur viel de eerste rode vlag deze week. Lando Norris kwam in de grindbak terecht nadat hij de controle over de wagen verloor door een koelvloeistoflek. Ook bij Ferrari verliep niet alles volgens plan. Na amper 6 laps moest Charles Leclerc terug de pitlane binnenrijden zodat het team de koeling kon controleren. Kort voor de middag zagen we hen terug in actie, maar Leclerc kon door het oponthoud slechts 29 rondjes rijden in de voormiddag.

Na de middag was het George Russell die als eerste buiten kwam. Hij en Williams moesten duidelijk heel wat inhalen en dat is hen ook gelukt. De Brit kon vandaag 119 laps voltooien, wat meer is dan het team vorige week in totaal reed. Morgen neemt Robert Kubica het stuur van Russell over.

Bij Mercedes daarentegen komen angstige berichten naar buiten. Valtteri Bottas moest zijn wagen na 1 lap aan de kant zitten door problemen met de oliedruk en veroorzaakte zo de tweede rode vlag vandaag. Eenmaal terug in de box besliste het team de motor te vervangen. 5 minuten voor het einde kwam de Fin nog even kijken.

De toptijd was vandaag weggelegd voor Lando Norris met 1:17.709. Hiermee kwam bij boven Gasly te staan die maar 0.006 seconden trager (1:17.715) was. Net na het behalen van de beste tijd moest Norris de wagen echter aan de kant parkeren in bocht 2. De problemen van deze ochtend zijn blijkbaar toch nog niet opgelost.

Foto: © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?