Home > Rally > BRC > Volkswagen T-Roc R: Golf R op stelten

Volkswagen T-Roc R: Golf R op stelten

Hij zat er al een tijdje aan te komen, maar nu presenteerde Volkswagen hem ook officieel, de T-Roc R. De cross-over SUV van Volkswagen krijgt een krachtinjectie uit de Golf-R en ook qua styling neemt hij een en ander over van zijn hatchbackbroer.

Met 300 pk en 400 Nm is er aan vermogen geen gebrek in de T-Roc R. De 2.0 viercylinder TFSI krijgt de wagen volgens Volkswagen van 0-100 km/u in 4,9 seconden. De Golf R performance leent zijn remmen aan de cross-over om al dat geweld tot stilstand te brengen. Snelheidsbegrenzing slaat wel in op 250 km/h maar dat mag de pret niet bederven. De vierwielaandrijving en de zeventraps DSG-automaat maken van de T-Roc R dan weer een comfortabele gebruikswagen.

Première in Genève

U zal de T-Roc R direct van zijn reguliere broer kunnen herkennen. Dankzij de uitgedoste bumpers voor- en achteraan en de typische vier uitlaatpijpen van de R-modellen. Daarbovenop krijgt hij nog wat extra styling met onder andere een dakspoiler en grijze spiegelkappen. Binnenin vinden we heel wat R-logo’s terug, zowel op het sportstuur als op de speciale binnenbekleding.

De première is voor het autosalon van Genève volgende week. U kunt de Volkswagen T-Roc R tegen de tweede helft van 2019 in de catlogi verwachten, waarschijnlijk rond dezelfde prijsklasse als de Golf R. Met de komst van de T-Roc R  krijgen onder andere de Mercedes GLA 45 AMG en de Audi SQ2 een nieuwe tegenstander in het toch wel speciale segment.

You may also like
Industrie: ontworpen voor het West-Duitse leger, de Volkswagen 181
Corona-verhalen: terreinwagen vermomd als van, de T3 Syncro
Industrie: beroemde en vergeten modellen: Golf Country (1990-1991)
Industrie: beroemde en vergeten modellen: Type 147 “Fridolin” (1964-1974)