Home > #Hoofdnieuws > F1 wintertest: aan tafel met Alexander Albon

F1 wintertest: aan tafel met Alexander Albon

Tijdens de eerste week van de wintertesten zat Autosportwereld in Barcelona aan tafel met een zichtbaar ontspannen Alexander Albon. De Britse Thai is de nieuwste aanwinst van het Italiaanse Scuderia Toro Rosso. U kent hem misschien al van in de Formula 2 vorig seizoen.

Zijn eerste indruk over de STR14 zit alvast goed: “Het is moeilijk om te zeggen wat goed is en wat slecht. Op dit moment zijn we vooral bezig om de wagen te proberen begrijpen. We hebben nog heel veel te leren, maar de wagen voelt alvast goed aan.” Alex kijkt er dan ook naar uit om terug de Toro Rosso in te kruipen. “Het is heel fijn om met de wagen te rijden. Enkel op de hoogste snelheden is het nog wat moeilijk aanvoelen. De F1-wagen rijd helemaal anders dan wat ik gewoon ben.” Hiermee verwijst hij naar de uitschuiver die hij op zijn eerste dag on track had.

Op de vraag hoe hij uitkeek naar het komende seizoen antwoorde Albon het volgende. “Heel open eigenlijk, ik heb nog niet echt doelen voor dit seizoen. Ik zal vooral proberen om van elke sessie in de wagen en elke race te leren aangezien deze Formula 1 wegens allemaal heel technisch zijn.”

Lees verder onder de foto.

Vorig seizoen in de F2 kreeg Alexander niet veel media-aandacht, hoewel hij 4 races gewonnen had en op de 3e plaats in het kampioenschap eindige. Toch had hij geen schrik dat hij diegene zou zijn zonder zitje in de F1. “Ik had eerder het gevoel dat het fantastisch zou zijn om in de F1 te rijden. Het was voor mij dan ook een aangename verrassing toen ik op het einde van het seizoen een zitje aangeboden kreeg bij Toro Rosso.”

Voor 2019 had Albon al een contract om bij Nissan e.dams in de Formula E te rijden, maar dit werd op het laatste moment ontbonden. Zo kon de Thai toch zijn droom nastreven. Hierover moest hij echter niet lang nadenken: “Ik denk dat dat heel erg duidelijk is. Als je met eerder welke rijder spreekt zullen zij je hetzelfde vertellen. We hebben allemaal dezelfde droom. F1 zal altijd het beste zijn wat er bestaat in de racerij. Het is het doel van elke rijder en dat was ook zo voor mij.

Wanneer we hem vragen waarom hij onder de Thaise vlag rijdt en niet onder de Britse, begint hij te lachen: “Eigenlijk is het heel simpel. Mijn moeder is van Thailand en mijn vader is Brits, echter kan je in de racerij maar onder 1 licentie rijden. Ik heb gewoon de Thaise gekozen.”

Vanaf dinsdag zien we Alexander Albon terug in actie tijdens de tweede testweek in Barcelona. Naar alle waarschijnlijkheid zullen daar nog snelheidsrecords worden gebroken. Wie weet is het terug Toro Rosso die de eerste plaats zal wegkapen zoals op dag 3 deze week.

Foto’s: © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?