Home > VAS > Regularity > VAS: ‘Gitter’ zet regularity in startblokken

VAS: ‘Gitter’ zet regularity in startblokken

De 6de Gitter Regularity opent het VAS Regularity seizoen en zal voor de zesde keer evolueren in de rand van de Haspengouw Rally. Logisch ook want de inrichter is de “Topspeed Rally Club Haspengouw”, ook de inrichters van de rallywedstrijd.

Maar opgelet want regularity is geen rally! Dat is trouwens een van de valstrikken in deze wedstrijd. Het Haspengouwse landschap, het rallyparcours met de afgesloten klassementsproeven, de toeschouwers, de sfeer van de wedstrijd… De deelnemers proeven volop mee van het gebeuren rond een wedstrijd op de Belgische rallykalender. Maar in de wedstrijd zijn ze wel gehouden aan een vooraf bepaald gemiddelde. Een gemiddelde dat zelfs binnen dezelfde proef kan variëren. En dan is het opletten geblazen dat de gemiddelde snelheden (die nooit boven de 49,99 km/u liggen) op de aanlokkelijke rallyproeven niet worden overschreden! Een opgegeven gemiddelde moet immers op elk ogenblik van de wedstrijd worden aangehouden en in het verleden kostten geheime controles al eens eerder de zege aan de ene en de andere deelnemer.

Aan de start zien we de regerende kampioenen, vader en zoon Paul en Sander Vanden Wyngaert op de VW Corrado zestienklepper. Verder routiniers als Patrick en Ari Meeus, nog een vader en zoon duo, op de Ford Sierra en Filip Dierckx op de BMW E30. Er is tevens een golf aan te duchten debutanten. Wat te denken van Karel en Korneel Vandoorn met de Volvo 244 Turbo of Sam De Wolf en Julie Cole op de Porsche 924? Beide duo’s hebben hun adelbrieven al gehaald in de rittensport en Classic wedstrijden. Benieuwd wat ze in petto hebben in de regularity discipline… Maar zoals gezegd liggen winst en verlies bij regularity in een klein hoekje. Een tiental meters te lang op het gas, een geheime seconden controle, een rekenfoutje en alles is misschien wel te herbeginnen. Pas op het eindpodium zullen we de ware winnaars kennen!

Het wedstrijdcentrum ligt op dezelfde locatie als dat van de rally, in Domein ’t Park op de Hannuitsesteenweg in Landen. De deelnemers aan de Gitter regularity starten na de rally deelnemers, dus na de laatste BRC Criterium deelnemer en zij zullen 240 kilometer afleggen parallel aan de rally. Zij zullen na de finish (verwacht omstreeks 16u55 voor de eerste wagens) hun eigen ceremonie krijgen op het rallypodium.

(vas pers/foto: wb)

You may also like
VAS: Sanicentrum E-Rally, zonder benzinepomp maar met laadpalen
VAS: Regularity van Kasterlee
VAS: Sezoens Regularity opnieuw voor vader en zoon De Bruyne
VAS: Sezoens Regularity op rallypad