Home > #Hoofdnieuws > F1 wintertest: Ferrari overheerst, Gasly crasht

F1 wintertest: Ferrari overheerst, Gasly crasht

De F1-winterstesten zijn nu volop aan de gang en deze dinsdagnamiddag lag de focus vooral op de lange runs en minder op de pure rondetijden. Pietro Fittipaldi nam onverwacht het stuur over van Kevin Magnussen, die een probleem met zijn zitje had, veel meer was er eigenlijk niet aan de hand in Barcelona.

Iets voor 17u00 verloor Pierre Gasly de controle over zijn Red Bull RB15 en raakte daarbij met zijn achterkant de muur. Hierdoor werd het dus rode vlag met nog één uur rijden op de teller. Na de rode vlag meldden Leclerc en Giovinazzi zich onmiddellijk terug on track. Ondertussen sijpelt er nieuw binnen over de status van Williams. De wagen zou onderweg zijn en wordt rondt 5u00 vannacht op het circuit verwacht. Dan is het nog alle hens aan dek om de wagen rijklaar te maken. Williams meldt dat het onwaarschijnlijk is dat de wagen voor de middag zal rijden. Met deze vertraging zullen ze dus de helft van de eerste testweek gemist hebben. Hopelijk lukt het hen nog om de nodige data binnen te halen.

Nog opvallend nieuws uit de paddock bij McLaren. Gil de Ferran laat weten dat Fernando Alonso nog altijd onderdeel is van de McLaren familie en misschien volgende week aanwezig zal zijn in Barcelona. Ferrari sloot te testdag opnieuw af als leider in zowel het aantal ronden (157)  als in tijd (1:18.247). Lando Norris, jawel, de vervanger van Stoffel Vandoorne, was de tweede snelste van de grid met 1:18.553.

Foto: © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?