Home > #Hoofdnieuws > Formula E werkt samen met Umicore

Formula E werkt samen met Umicore

Het ABB FIA Formula E kampioenschap gaat samenwerken met het Belgische Umicore rond een recyclageprogramma voor de batterijen die gebruikt worden voor de aandrijving van de elektrische racewagens.

Het Belgische technologie – en recyclagebedrijf wil de batterijen recycleren die tijdens de eerste twee seizoenen werden gebruikt in de racewagens. Deze batterijen werden gemaakt door Williams Advanced Engineering en worden nu door Umicore behandeld. Het gaat om het sorteren, ontmantelen en recycleren waarbij de waardevolle metalen nauwgezet worden gerecycleerd door de juiste smelttechnieken te gebruiken in de metallurgie. De metalen in de batterijen zijn immers perfect herbruikbaar. Belangrijk is dat de batterijen op een milieuvriendelijke manier ontmanteld worden en verwerkt in legeringen die opnieuw zullen gebruikt worden in nieuwe batterijen.

Umicore is een van de weinige bedrijven in de wereld die het complete proces kunnen aanbieden en aan zijn klanten garandeert dat de herlaadbare batterijen uit een gesloten keten komen en dus proper en ethisch werden verwerkt. Umicore werd trouwens gerangschikt als zevende in de top 100 van meest duurzame bedrijven.

Het is een eer voor Umicore om onze gesloten keten voor lithium-ion batterijen te kunnen demonstreren in de Formule E. Nadat we onze expertise konden aanwenden met het materiaal in de batterijen voor Mahindra Racing zijn we zeer opgetogen om onze gesloten recyclageketen als duurzame oplossing te presenteren voor de afgeschreven batterijen uit de eerste twee seizoenen“, aldus Kurt Vandeputte, Senior Vice-voorzitter van de afdeling Rechargeable Battery Materials bij Umicore.

You may also like
FE Monaco: da Costa wint in Monaco
FE Rome: Stoffel Vandoorne op pole
E-Circuit: Rowland wint op het virtuele circuit van Berlijn
Formula E Mexico: atypische omloop goed voor nieuwkomers