Home > Electric > d’Ambrosio herneemt leidersplaats in het kampioenschap na knappe inhaalrace

d’Ambrosio herneemt leidersplaats in het kampioenschap na knappe inhaalrace

© Mahindra Racing / Spacesuit Media

Het was een weekend vol emoties voor Mahindra Racing. Pascal Wehrlein zag de zege letterlijk aan zijn neus voorbijglippen aan Lucas di Grassi, maar er was ook goed nieuws voor de renstal. Onze landgenoot Jerôme D’Ambrosio reed een indrukwekkende inhaalrace en heroverde zijn leiderspositie in het ABB Formula E kampioenschap.

Voor de start van de race zag het er niet naar uit dat d’Ambrosio opnieuw bovenaan de tabellen zou prijken na het weekend. De Brusselaar had het moeilijk in de kwalificaties. Veel verkeer tijdens zijn snelle ronde zorgde ervoor dat hij zich tevreden moest stellen met de 18e stek.  In de race volgde een heel andere vertoning. d’Ambrosio startte sterk en maakte in de eerste ronde meteen zeven posities goed. Niet veel later nestelde hij zich in de top tien. Na de herstart kon hij zich opwerken naar een knappe zevende plaats. En dan moest de dolle slotfase nog komen.

Pascal Wehrlein, d’Ambrosio’s ploegmaat bij Mahindra, leek zijn polepositie te verzilveren met een eerste zege, maar viel zonder energie in de laatste rechte lijn van de race, waardoor Di Grassi nog net voorbij snelde. Hij was echter niet de enige die de 0% op zijn scherm zag verschijnen, ook beide Nissan e.dams-rijders Buemi en Rowland ondergingen hetzelfde lot. Zo kon d’Ambrosio nog over hen wippen naar een vijfde plaats. Wehrlein kreeg nog een tijdstraf en viel nog terug van twee naar zes nadat hij in de strijd met Felix Da Costa een chicane afsneed. In de eindafrekening eindigde d’Ambrosio zo vierde, goed voor twaalf punten en de herovering van de koppositie in de eindstand.

“Dubbel gevoel”

Voor d’Ambrosio was het na de race hinken op twee gedachten. “Ik zit met een dubbel gevoel vandaag. Langs mijn kant was het een fantastische race dankzij de comeback waar ik 14 posities goedmaak. Nu ik opnieuw de kop van het klassement overneem ben ik zeer tevreden, maar toch blijft het zuur voor het team dat Wehrlein nog terugzakte naar de zesde plaats.” Het seizoensbegin van de Brusselaar is behoorlijk indrukwekkend. Na vier races en een overwinning staat hij op kop van een groot internationaal kampioenschap. Het seizoen is nog lang, zo luidt het cliché, maar toch, knappe prestatie van onze landgenoot!

d’Ambrosio voert het klassement nu aan met 53 punten, zeven meer dan Antonio Felix Da Costa en acht meer dan de vorige leider, Sam Bird, die in Mexico tevreden moest zijn met de negende plaats. Ook het ploegenklassement blijft binnen Mahindra. De Indische renstal telt nu 83 punten, tien meer dan Evision Virgin Racing. Op 10 maart kunnen de liefhebbers d’Ambrosio en zijn kompanen opnieuw in actie zien, dit keer in de straten van Hong Kong.

Foto: © Mahindra Racing / Spacesuit Media

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten