Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: Suninen in de fout, Tänak leidt, Neuville rukt op

WRC Zweden: Suninen in de fout, Tänak leidt, Neuville rukt op

Rämmen, Hagfors en de legendarische Vargäsen, dat was het menu van deze ochtend in Zweden. Na een foutje van Teemu Suninen in de tweede proef, ligt de weg nu open voor Ott Tänak vooraan in het klassement. Achter de Estse Toyota-rijder is de strijd om de rest van het podium helemaal open, met een sterke Thierry Neuville, die deze ochtend van de zevende naar de vierde plek opschoof.

Het moment van de ochtend was zonder meer de fout van Ford-rijder Suninen. De leider na de eerste dag ging iets te snel een bocht in en kwam vast te zitten. Zijn zegekansen en ook podiumhoop mogen meteen geschrapt worden. Suninen is nu achtste.

Vooraan heeft Tänak 33,8 seconden voorsprong op de Noor Andreas Mikkelsen. Achter Mikkelsen vinden we Evans (op 16,9 seconden van Mikkelsen), Neuville, Lappi en Meeke binnen de 8,1 seconden in de strijd om de derde plaats. De strijd om de ereplaatsen wordt dus erg intens.

De snelste tijden deze ochtend waren voor Jari-Matti Latvala en tweemaal Sébastien Ogier, maar zij rijden ver achter de toppers na fouten op vrijdag. Deze namiddag staan Rämmen, Hagfors en de legendarische Vargäsen weer op het menu. Vanavond volgen dan nog twee korte showproeven.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender