Home > #Hoofdnieuws > Formula E Mexico: Vandoorne wil scoren

Formula E Mexico: Vandoorne wil scoren

In tegenstelling tot de F1 waarvan de start van het seizoen pas in maart volgt, is het seizoen van de Formula E dit weekend al aan zijn vierde wedstrijd toe. Voor Stoffel Vandoorne startte het racejaar in de elektrische raceklasse zeer moeilijk, met drie nulscores. Hoewel het potentieel van het team HWA Racelab er is, slaagde de West-Vlaming er nog niet in om een punt te scoren in de wedstrijden.

In de Chileense hoofdstad Santiago, twee weken geleden, was Stoffel Vandoorne sterk bezig, met onder meer een top-6 in de kwalificatie, maar in de wedstrijd maakte Vandoorne een spijtige fout, “wat erg zuur was, want we hadden een goed ritme, voldoende om een ereplaats en onze eerste punten uit de brand te slepen“, aldus de ex-F1-rijder van McLaren.

Een top-10 en enkele punten zijn dus geen onmogelijke opgave voor Vandoorne in Mexico, op een omloop die hij al kent, want ook de F1 racet er. “Maar dat zal weinig verschil maken, gezien alles anders is. Het circuit is niet identiek en de auto’s zijn helemaal verschillend. We moeten in Mexico tonen wat we over een volledige race-afstand kunnen doen.

De race wordt gehouden op een kortere variant van het Formule 1-circuit Autodromo Hermanos Rodriguez, met zijn 2500 meter één van de hoogste van de wereld. Leuk is onder meer een tunnel onder de tribune waar de rijders door moeten.

Ik was recent nog in Mexico met de Formule 1 uiteraard, om er op het einde van 2018 de Mexicaanse GP te rijden. Ik kijk er wel naar uit om er weer te racen, want de fans zij echt euforisch en je hoort werkelijk dat de fans ons aanmoedigen. Ook de sfeer in het stadion van de omloop is erg tof. Zoals ik al zei is de layout van het circuit erg verschillend, met amper één bocht die ook in het F1-circuit terugkomt. Ik kijk erg naar het weekend uit en wil zeker scoren.”

De Mexicaanse GP van de Formula E start zaterdagavond om 11 uur en is live te volgen op onder meer Telenet Sport.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten