Home > VAS > PAK Brabant: druiven, fruit en suiker…

PAK Brabant: druiven, fruit en suiker…

Het Provinciale Autosportcomité Brabant eerde vorig weekend zijn kampioenen. Tevens werd er een blik geworpen op de activiteiten die gepland staan voor 2019. PAK Brabant blijft bij zijn gekende thema’s en daarin staan fruit, druiven en suiker centraal!

De huldiging dan. Beginnen we met de competitiesporten, gehouden op afgesloten terreinen. In de slalom was de titel in het algemene kampioenschap voor Patrick Becarren met de Autobianchi A112. Hij deelt de wagen met zijn echtgenoot Monique Thibaut, die de beste dame werd en hij was uiteraard ook winnaar in de standaardklasse 1.

Regularity vervolgens, met de titel van Sebastien Maertens en oudgediende Raymond Verbeeck. Van regularity naar rally is een voor de hand liggende stap en daar waren de grootste bekers voor Serge Vervondel (Divisie 3) en het duo David Conard en David Hendrickx (Divisie 1-2).

Oriëntatiesport dan. Het speelterrein van een aantal Brabantse iconen. Zoals Pascal Buelens en Frank Bersipont met hun Volvo Amazone. Ze werden kampioenen in de discipline Classic, en uiteraard ook in Classic Oldtimer. Ze werden op het zegepodium vergezeld van Massa Marjo en Bjorn Vanderholt bij de Tourtimer en Rudi Verschoren, die als co de beker bij de Youngtimers op zijn eentje pakte.
Geen algemeen klassement in Rittensport maar wel aparte provinciale titels voor David Duerinckx en Tom Jacobs (recreatie), Rudi Verschoren (opnieuw solo in Toerisme) en het duo Marjo Massa en Bjorn Vandenholt (Sport).

Uiteraard werden naast de algemene provinciale kampioenen ook alle laureaten in de klassen gehuldigd en de beste dames.

2019 met nieuwe Classic in Suikerstreek

Voor 2019 blijft PAK Brabant bij zijn sterkhouders: de Gitter regularity (23/02) in het kader van de Haspengouw rally en de eigen Rally van Zuid-Limburg. Binnen slalom leek er een clash in de maak tussen de Haspengouwslalom op Pasen en de wedstrijd in Kuurne op Paasmaandag maar de slalom in Landen zou verhuizen naar 12 mei (te bevestigen uiteraard). Overijse behoudt zijn Druivenslalom. Nieuw is de eerste editie van de “360 minuten van de Suikerstreek”, een Classic wedstrijd in het Tiense. Later daarover meer details.

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”