Home > VAS > VAS baanposten: veiligheid blijft prioritair

VAS baanposten: veiligheid blijft prioritair

Jaarlijks komen de baanposten en VAS officials samen in Wervik. Tijdens de meeting kan er worden bijgepraat onder het nuttigen van een maaltijd en een drankje. Tevens worden ze gebriefd over de wijzigingen in de reglementen en worden de vergoedingen voor de gepresteerde wedstrijden overhandigd.

Nieuw in de VAS regionale wedstrijden is het gebruik van een rode vlag. De gele vlag verdwijnt dus volledig. Kortweg: wie onderweg de rode vlag ziet weet dat de wedstrijd geneutraliseerd is. Het correcte volledige reglement en alle plichtplegingen kan u uiteraard binnenkort vinden op de site van de VAS.

We ontvingen 37 nieuwe baanposten tijdens de opleidingsdag in Poperinge. Dat is weinig en kan dus zeker beter“, verklaarde voormalig VAS voorzitter Daniel Verschaeve, gastspreker van dienst. “Wie de autosport in Vlaanderen nog wil steunen heeft begin februari nog een kans tijdens de opleidingsdag in Arendonk. VAS heeft zich steeds ingezet voor de veiligheid en het blijft een prioritair programmapunt voor ons!

Sommigen zetten een prachtig voorbeeld. Zo deden oudgedienden Maria Lefevere en Andre Vandamme als baanpost dienst op …
17 evenementen in 2018!

(foto: wb)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”