Home > #Hoofdnieuws > WRX: Autosportwereld.be sprak met Guillaume De Ridder

WRX: Autosportwereld.be sprak met Guillaume De Ridder

Vandaag vonden we op het autosalon met Thierry Neuville niet enkel de vice-kampioen terug van het Wereldkampioenschap rally, maar verderop, op de stand van Zelos, tekende Guillaume De Ridder present voor een signeersessie. De Ridder werd dit jaar vice-kampioen in WRX2 en versloeg de Scandinaven op eigen terrein door de titel in de wacht te slepen in Nordic rallycross.

In april begint rallycross aan zijn zesde jaargang als Wereldkampioenschap, en daar wil De Ridder absoluut deel van uitmaken leren we na een gesprek met de Belg die in Parijs voor Renault werkt. “Naar mijn idee is het dit jaar nu of nooit nu de drie constructeurs vertrokken zijn. Afgelopen jaar was het voor privé-teams haast onmogelijk om de finale te halen en was de halve finale het hoogst haalbare. Nu lijkt het meer dan ooit een open kampioenschap te worden. Ik heb het gevoel dat ik in RX2 niets kan winnen maar vooral veel te verliezen heb. Als ik win zal men dat veelal maar normaal vinden. Dus is het absoluut de bedoeling de stap dit jaar te zetten. Er zijn of waren gesprekken met heel wat teams en verder blijft het zoeken naar de nodige budgetten.”

Wat als het niet lukt?Daar mag ik niet aan denken, nog een jaar RX2 zou echt wel de laatste optie zijn en nu liggen er echt kansen in het WK. Zelos en Koen Pauwels doen er alles aan om mij in een Supercar-zitje te krijgen.

Guillaume De Ridders carrière in rallycross begon pas begin 2017 met wedstrijden in de SRX-cup van Ssangyong en de eerste deelnames in het kampioenschap van RX2, dat gedeeltelijk het parcours van het WK rallycross volgt. Hij werd derde in 2017 en kon dit jaar ondanks pech bij de aanvang van het seizoen lang meestrijden voor de titel om uiteindelijk tweede te worden na zijn teamgenoot Oliver Eriksson. Een zitje in het Wereldkampioenschap lijkt echt wel de volgende stap in zijn nog jonge rallycross-carrière. En dat er ondertussen echt wel concrete voorstellen binnen komen vernamen we elders op het autosalon, daar zou het dan gaan om het zitje in een Audi S1 ex-EKS.

(foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium