Home > #Hoofdnieuws > Formula E: stemmen uit Marrakesh

Formula E: stemmen uit Marrakesh

Met de microfoon in de hand trokken wij in Marrakesh naar het “vierkantje” om de rijders het vuur aan de schenen te leggen tijdens het interview halfuurtje op de vrijdag.

Hoe zie jij de toekomst van het elektrisch rijden en van de Formula E?

Jerome D’Ambrosio (Mahindra Racing): “De afgelopen jaren is de Formula E heel erg gegroeid. We zien nu ook dat er heel wat nieuwe constructeurs zijn bijgekomen. Er zijn steeds meer journalisten aanwezig, waaruit we toch wel kunnen opmaken dat de interesse groter wordt.” Jerome had het ook over zijn toekomstvisie van de Formula 1: “Ik denk niet dat de F1 zal verdwijnen, de historie is veel te belangrijk daarvoor. Misschien zal er in de toekomst wel een fusie ontstaan tussen de twee. Ik denk dat de Formula E zeker de komende jaren toch iets unieks zal blijven.”

Felipe Massa (Venturi): “Ik zie Formula E elke keer meer en meer groeien en ontwikkelen. We zien wel waar het eindigt. Wie weet wordt het ooit wel groter dan Formula 1.”

Pascal Wehrlein (Mahindra Racing): “De auto dit seizoen is een hele grote stap vooruit. Ik vind het goed dat je niet meer hoeft te wisselen van wagen tussendoor. De wedstrijden zijn onvoorspelbaar, wat zeker ook de fans ten goede komt.”

Hoe verliep de overstap van F1 naar FE?

Felipe Massa (Venturi): “Het is een totaal ander beeld. Je start terug volledig van nul. Volledig andere circuits, de auto is compleet anders en ook de manier waarop je rijdt is niet te vergelijken. Mijn ervaring in de Formule 1 helpt me wel om dingen sneller te leren. Het is wel heel erg tof. Spijtig genoeg heb ik in de vorige race niet de resultaten behaald die ik gehoopt had, maar ik amuseer mij en dat is het belangrijkste.” Massa vergelijkt de Formula E ook met indoor karting: “Het gevoel is hetzelfde en alles gebeurt tegelijkertijd.”

Pascal Wehrlein (Mahindra Racing): “Best snel eigenlijk. Jammer genoeg moest ik mijn eerste race (Saoedi-Arabië) missen. Ik kijk er heel erg naar uit hier in Marokko. Ik ben heel erg blij om terug in de wagen te zitten en eindelijk te kunnen racen.” Wehrlein had het verder nog over het gevoel in de wagen: “ Tijdens de tests vorige zomer was ik aangenaam verrast hoe het voelde. De elektrische aandrijving is vergelijkbaar met rijden op benzine. Ik hou van éénzitters en dat is dan ook waar ik mijn toekomst in zie. Daarom heb ik ook gekozen voor Formula E.”

Hoe is de sfeer tussen de piloten onderling?

Felipe Massa (Venturi): “Ja, volgens mij zit de sfeer wel goed. Iedereen gedraagt zich correct zoals het hoort, er zijn niet echt problemen.”

Pascal Wehrlein (Mahindra Racing): “Dat valt eigenlijk heel goed mee. Je hebt altijd rijders waar je goed mee overeenkomt en rijders waar je minder tijd mee spendeert, maar dat is zo in elke job.”

Tekst: Matthias Hautekiet

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten