Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Opvallend toch, de autosport lijkt alweer zijn kruissnelheid te hebben teruggevonden en we hebben amper de kerstboom weer opgeborgen. Dit weekend is er een eerste druk weekend, met autosport uiteraard vooral buiten Europa.

Het dichtst bij huis is er de Formula E in Marrakech, met onze landgenoten Stoffel Vandoorne (HWA) en Jérôme d’Ambrosio (Mahindra). Die laatste is derde in de tussenstand en wil op zijn elan verder gaan. Vandoorne moet zijn fout van de eerste race rechtzetten en punten scoren. Op zondag is er trouwens een testdag waar Sam Dejonghe met Mahindra aan de slag is.

In Dubai wordt er vrijdag en zaterdag 24 uur lang geracet, de eerste lange race van het seizoen. Het wemelt in Dubai van de Belgen en met Dries Vanthoor en Fred Vervisch hebben we twee kandidaten op de eindzege.

Ondertussen lopen de Africa Race en de Dakar verder, waarbij de Africa race zijn winnaar zal kennen.

Bij de eenzitters is het uitkijken naar het debuut van Esteban Muth in de Formula Toyota in Nieuw-Zeeland, op de omloop van Highland Motorsport Park. In Azië zijn er dan weer de F3 Asian Winter Series in Buriram en de F4 in Dubai. De Asian Le Mans Series zijn ook in Buriram aan het werk.

 

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten