Home > Rally > Divers > Africa Race: Bouwens-De Leeuw-Boerboom in de problemen?

Africa Race: Bouwens-De Leeuw-Boerboom in de problemen?

Vervolg van de marathonetappe vandaag in Mauritaniƫ. De Africa Race bekomt van een zeer bewogen dag gisteren. Bij de Belgen lijkt de Iveco van Bouwens-De Leeuw-Boerboom in de problemen te zitten.

Nog eens 507 kilometer moesten de deelnemers doorploegen en dat meteen van bij het verlaten van het bivak en zonder servicebeurt… Het had zijn weerslag op mens en machine uiteraard. De etappe ging over snelle, zanderige pistes met een moeilijker te navigeren eindstuk.

Yves Fromont en Paul Vidal, nog maar eens een Frans duo, haalden het met hun Tarek buggy. Strugo en Borsotti, in de Optimus Buggy, blijven met ruime voorsprong leiders in de tussenstand. Onze Belgen, Essers-Lauwers-Cooninx op de MAN haalden een schitterende 5de plaats in de etappe en werden vandaag dan ook de winnaars bij de vrachtwagens. Zij gaan naar de 8ste plaats in de voorlopige tussenstand, tweede bij de categorie vrachtwagens!

Minder goed nieuws is dan weer dat de Iveco van Bouwens-De Leeuw-Boerboom heel wat tijd lijkt te hebben verloren. Op moment van dit schrijven moeten zijn nog een goede 100 kilometer afleggen tot de finish en dat zal waarschijnlijk met een prijskaartje komen…

Morgen wordt er een 483 kilometer lange lus gereden rond Amodjar, de aankomstplaats van vandaag.

(foto: africarace.com)

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo