Home > Circuit > De eindejaarsround-up: Nicolas Hermans

De eindejaarsround-up: Nicolas Hermans

Nog zo’n jong talent dat zijn weg vindt via de nationale uithoudingskampioenschappen, is Nicolas Hermans. Hij won dit seizoen de Belcar 5.

Wat was jouw moment van 2018:

“Mijn moment van 2018 is toch wel de overwinning in de 24 Uur van Zolder in onze klasse, samen met de titel in de klasse Belcar 5. Dat was een droom die uitkwam en dat amper in mijn derde seizoen in de autosport, na een tegenvallend seizoen met pech, in 2017.”

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“Dat was zonder meer Dries Vanthoor die de 12 Uur van Bathurst won! Ik vind het een prachtig circuit en het is echt een grote uitdaging. Het was een race vol incidenten en door slim te zijn kan je ook winnen, zelfs al heb je misschien niet de snelste wagen.”

Wat zijn de plannen voor 2019?

“Dankzij mijn vader (Olivier Hermans) heb ik een mooi aanbod gekregen om met de Mustang in BGDC te rijden, samen met hem en eventueel nog een derde piloot. Ik kijk daar erg naar uit, omdat ik altijd al samen op het podium heb willen staan met mijn vader. Daarnaast gaat ons team (AR-PERFORMANCE) de ex-wtcc BMW van Andy Priaulx in Belcar inzetten. Indien ik de nodige budgetten vind, zou ik hier graag ook de 24 Uur van Zolder of het ganse seizoen rijden. Al besef ik dat twee volledige seizoenen moeilijk te combineren is met mijn studies. Ik ben hoe dan ook erg dankbaar voor de kansen die ik tot op vandaag allemaal heb gekregen.”

http://www.autosportwereld.be/2018/12/30/bgdc-belcar-nicolas-hermans-maakt-promotie/