Home > #Hoofdnieuws > Renault Eurocup: met Ugo De Wilde

Renault Eurocup: met Ugo De Wilde

Op amper 16-jarige leeftijd is Ugo de Wilde klaar voor de volgende grote stap in zijn jonge carrière: in 2019 komt onze beloftevolle landgenoot uit in de Eurocup Formule 3-R Renault, een nagelnieuw kampioenschap waarin hij de kleuren van het Italiaanse team JD Motorsport zal verdedigen.

Daarmee trekt Ugo de Wilde een snel klimmende lijn door. De jonge Brusselaar blikt terug op nog maar twee seizoenen in de autosport: in de Franse F4 zette hij zijn auto vier keer op polepositie, won hij vier races en werd tweede in het kampioenschap van 2018. In de gereputeerde en vernieuwde Eurocup Formula Renault komt hij volgend seizoen aan de start met een nieuw F3-R-chassis van Tatuus F3-R, een machine die uitgerust is met een halo en een 4-cilinderturbomotor van 1,8 liter.

Op de kalender van dit kampioenschap staan tien meetings, telkens met twee races van 30 + 1 minuten, op legendarische circuits en onder andere in het voorprogramma van de Grand Prix F1 van Monaco, de 24 Uur van Spa-Francorchamps of de DTM-meeting in Hockenheim. Daarnaast is er ook en vooral de exotische finale op het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi.

Het verheugt me dat ik vandaag kan aankondigen dat ik aan mijn carrière kan blijven bouwen in een kampioenschap dat sinds 1971 een vaste waarde is, en waarin maar liefst zestien van de huidige twintig F1-coureurs hebben gereden”, zegt Ugo de Wilde. “In de eerste plaats wil ik dan ook al mijn partners bedanken, al die mensen die in mij geloven en daarom niet noodzakelijk op de auto zullen te zien zijn -ze weten zelf wel over wie ik het heb. Ze hebben zich allemaal hard ingespannen om me deze nieuwe stap te laten zetten, op weg naar mijn grote doel. Natuurlijk zal ik er alles aan doen om hen niet te ontgoochelen. Ik dank hierbij ook mijn ouders, mijn zus en grootouders, voor hun steun. Hun hulp is van onschatbare waarde voor mij. Zonder hen hadden we dit goede nieuws nooit kunnen brengen…

Na Jeffrey Van Hooydonk…

De keuze van JD Motorsport als team kwam er na rijp beraad van de ploeg die Ugo de Wilde in zijn jonge carrière begeleidt.

We gingen testen met vijf teams en keken al snel in de richting van JD Motorsport. En dat is niet omdat mijn grootvader Italiaans bloed heeft… We hadden zeventien selectiecriteria op basis waarvan we de knoop doorhakten.”

De keuze viel al snel op het team van Roberto Cavallari (alias Jones) en Alfredo Cappelletti (alias Dedo). JD Motorsport werd opgericht in 1996 en reed ondertussen heel wat kostbare ervaring bij elkaar. Op het palmares staan elf titels, waarvan acht bij de coureurs voor onder andere Enrique Bernoldi, Gianmaria Bruni of Christian Klien, allemaal ex-F1-coureurs. In drie verschillende kampioenschappen reed JD Motorsport 82 overwinningen bij elkaar. In de Eurocup pakte het Italiaanse team twee keer de titel bij de coureurs, de tweede keer in 1997 met de Belg Jeffrey Van Hooydonk.

Ambities

Natuurlijk is het nog wat vroeg om het al over de concrete ambitie voor 2019 te hebben, maar Ugo de Wilde legt de lat hoog. Hij wil deze unieke kans immers niet laten voorbijgaan.

“Ik heb nog geen duidelijk beeld van het niveau van de concurrentie en kan pas in maart voor het eerst met de nieuwe auto rijden, tijdens de collectieve tests in Magny-Cours,” weet Ugo. “Daar zie ik dan heel wat bekenden weer, zoals Victor Martins en Oscar Piastri, die vorig seizoen al aan het kampioenschap deelnamen. Maar ook Lorenzo Colombo en Aleksander Smolyar, of mijn grote rivaal van vorig jaar, de Braziliaan Caïo Collet. Ik kan opnieuw rekenen op de steun van mijn coach, Benoît Rousset, bij wie ik in Le Mans intrek. Het Lycée Privé Général et Technologique de l’Auto Sport Academy, een opleiding waarmee coureurs sport en studies kunnen combineren, heeft immers mijn inschrijving aanvaard. Ik zal er studeren met een paar Franse beloften, maar ook jongens als de Chinees Yifé Yé of Oliver Solberg. Zo wordt het voor mij makkelijker om studies, fysieke voorbereiding en mijn uitgebreid test- en koersprogramma te combineren.

 

You may also like
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen