Home > #Hoofdnieuws > WRC: Loeb zesmaal met Hyundai

WRC: Loeb zesmaal met Hyundai

Thierry Neuville krijgt er een teamgenoot van formaat bij. De negenvoudige wereldkampioen Sébastien Loeb rijdt minstens zes wedstrijden van het WK, dat 14 proeven telt en het is Loeb zelf die dat op Twitter aan de wereld heeft laten weten.

Hyundai maakte net na de aankondiging door Sébastien Loeb het nieuws ook zelf bekend. Loeb rijdt inderdaad zes wedstrijden, waaronder de Monte-Carlo, in de plaats van de Dani Sordo. De Spanjaard krijgt dan weer acht wedstrijden in een Hyundai, te beginnen met Mexico. De bewering van Alain Penasse dat Loeb niet zou rijden en dat Neuville, Mikkelsen en Sordo in de Monte-Carlo zouden starten, is dus ontkracht. Vreemd overigens dat een teammanager jegens de pers niet enkel ontkent, maar ook incorrecte informatie verschaft. Loeb en Sordo, die eerder bij Citroën al samen reden, delen dus de derde wagen van het Koreaanse merk. Van Haydon Paddon is voorlopig geen sprake meer.

Sébastien Loeb: “Ik ben verheugd dat Daniel en ik zes WRC-events voor Hyundai Motorsport in 2019 zullen rijden, te beginnen met de Monte-Carlo. Mijn zege in Spanje, gaf me weer zin om in het WRC aan de slag te gaan. Bij Hyundai vind ik een nieuwe uitdaging en ik kan me vinden in hun aanpak en hun wil om te slagen in hun opdracht. Ze waren er erg dicht bij in de titelstrijd dit seizoen en ik denk dat ik samen met Thierry, Andreas en Dani het team iets kan bijbrengen. De Hyundai i20 Coupe WRC is een wagen die zijn winstkansen bewezen heeft en dus wordt het een mooi seizoen 2019!

Het is overigens de eerste maal dat Loeb met een merk dan Citroën aan het WK zal deelnemen. Loeb won in oktober van dit seizoen nog de WRC-manche in Spanje.

 

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender