Home > #Hoofdnieuws > WRX: Geen team EKS in 2019

WRX: Geen team EKS in 2019

De Zweed Mattias Ekström kondigde vandaag in een video op de facebook-pagina van zijn team EKS aan dat EKS in 2019 niet te zien zal zijn in het WK Rallycross. Eerder al gaf Ekström net na afloop van de laatste wedstrijd in Zuid-Afrika mee geen volledig Wereldkampioenschap rallycross te zullen betwisten. Toen liet de Zweed, wereldkampioen rallycross in 2016, nog uitschijnen dat er een kans bestond dat het team zelf in rallycross blijft.

Maar die hoop mogen de fans nu definitief laten varen. “Na vijf ongelooflijke jaren waar we zoveel steun en plezier hadden, een fantastisch team hadden en enorm veel steun van onze partners hebben we besloten niet deel te nemen in 2019″, begint Ekström zijn video. “In 2014 had ik de droom een team op te bouwen waar ik zelf voor zou rijden. Een team met de beste mensen, de beste merken en partners als steun en de beste wagens. Dat werd de Audi S1 in de nieuwste versie. Vijf jaar later kunnen we alleen maar zeggen dat dit een succes was. Ikzelf werd kampioen in 2016 en we wonnen toen ook de titel bij de teams. We begonnen in 2014 als privé-team en kregen in 2017 en 2018 fabriekssteun van Audi. Daarvoor wil ik hen uitgebreid danken.”

Ekström gaat nog een tijdje door met iedereen uitgebreid te bedanken en heeft ook nog een woordje voor de Noor Andreas Bakkerud, zijn teamgenoot van 2018 die nu op zoek moet naar een nieuw zitje in rallycross of … in andere takken van de autosport. Recent testte Bakkerud nog in een DTM-wagen. “Andreas, nogmaals sorry dat je programma zo abrupt stopt. Je mist wat geluk maar denk eraan dat het harde werken altijd beloond wordt. Veel geluk, mijn vriend.”

Tot slot geeft Ekström nog mee dat de wagens nu te koop zijn en dat vanuit EKS de potentiële koper steeds gesteund wordt om ook zoveel mogelijk successen te behalen. In welke autosporttak we EKS terug zullen zien is nog onbekend, “wie weet gaan we wel schaken“, besluit Ekström in zijn gekende stijl.

(foto J Dingenen)

You may also like
DTM Nürburgring: van der Linde gaat door op zijn elan
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
Extreme E: Abt Sportsline en CUPRA samen aan de start
Formule E: Daniel Abt geschorst door Audi