Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Guillaume Dumarey

De eindejaarsround-up: Guillaume Dumarey

Hij rijdt bij PK Carsport met de #24 al enkele jaren aan de zijde van Anthony Kumpen in de NASCAR Whelen Euro Series en als het aan Guillaume zelf ligt wil hij daar nog wel wat jaartjes bij doen …

Wat is jouw moment van 2018?

Mijn moment van 2018 zijn in feite twee momenten of laat ik zeggen, twee hoogtepunten en dat zijn natuurlijk mijn twee overwinningen in het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap. Een eerste was in Franciacorta, de tweede behaalde ik in eigen land tijdens het American Festival op Circuit Zolder. Sta me toe ook even een dieptepunt mee te geven, met name de zware crash van Anthony Kumpen op het circuit in Tours. De wagen was zodanig stuk dat maken geen optie was. Dat betekende dan ook geen deelname dat weekend waardoor de uitslag van ons seizoen verloren ging.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Ik kies dan voor een moment waar een Belg bij betrokken is en dat is Laurens Vanthoor die de 24h van Le Mans wint voor Porsche.

Wat zijn de plannen voor 2019?

Hoogst waarschijnlijk zal ik weer aantreden in Elite 2 van de Nascar Whelen Euro Series, in mijn ogen het enige kampioenschap waar je op Europees niveau kan cup-racen met een aanvaardbaar budget en tegelijkertijd kan aantreden tijdens weekends waar de tribunes lekker vol zitten. Ook de sfeer tussen de rijders en teams is heel ontspannen.

You may also like
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
Belcar NRF Zolder: zondag door de lens van Joachim Cieters
Dubai 24: de Belgen aan de start
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen