Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Stefaan T’Joens

De eindejaarsround-up: Stefaan T’Joens

Stefaan T’Joens is al jaar en dag een vast klant binnen het VAS regionale rallykampioenschap. Hij is echter van alle markten thuis en haspelt in een seizoen heel wat wedstrijden af, van VAS over Criterium tot ASAF. Dit seizoen lukte hij een uniek feit.

T’Joens werkte 22 wedstrijden af en haalde zijn zevende titel binnen in de Divisie 1-2, deels op de Mégane RS en deels op de Evo X. Binnen het regionale rallykampioenschap groepeert de Divisie 1-2 standaardwagens, groep N en R1 wagens op straatbanden.

Wat was jouw moment van 2018?

“Niet echt een bepaald beeld. Uiteindelijk primeert voor mij het amusement, en of ik een spannend kampioenschap kan rijden. Vanaf de Hemicuda profiteerden we dan van het systeem van schrapresultaten en wisten we dat de buit zo goed als binnen was. Het is mijn zevende titel al in de Divisie 1-2. Het lijkt of ik nooit geen problemen ken maar ieder seizoen moet toch maar weer worden gereden!”

Wat zijn de plannen voor 2019?

Ik zal volgend seizoen een selectie aan wedstrijden rijden. Met de Evo X, een volledige Groep N wagen, zou ik naar de Divisie 3 wisselen en zou ik moeten kunnen meespelen. De Divisie 1-2 ga ik nu eens aan iemand anders overlaten.  De Mégane hou ik achter de hand voor de Criterium wedstrijden. En misschien rij ik wel iets meer wedstrijden in Noord-Frankrijk.”

(wb/foto: L.Deschuyttere)

You may also like
VAS: Andy Lefevere voor de zevende keer in Hemicuda
Hemicuda Rally: Kortemark verwelkomt rallyproef
VAS: Hemicuda Rally met deelnemersrecord
VAS: 6 uur van Kortrijk met Melissa Debackere op de affiche