Home > #Hoofdnieuws > WRC: voorlopig geen plaats voor Loeb!

WRC: voorlopig geen plaats voor Loeb!

De fans van het WRC zien volgend seizoen geen Sébastien Loeb in een Citroën, het gevolg van het einde van de relatie tussen Team Abu Dhabi en de Franse constructeur. Loeb geeft aan voorstellen van andere constructeurs te hebben ontvangen. Ondertussen is de malaise bij de Franse autobouwers in de autosport compleet.

Terwijl bij Renault de F1 in vraag wordt gesteld, naar aanleiding van de arrestatie van topman Carlos Ghosn, Peugeot zich uit zowat alle autosport heeft teruggetrokken, lijkt nu ook bij Citroën niet alles rozengeur en maneschijn. Pierre Budar, de topman van Citroen Competitie, slaagde er vorige week tijdens de F1 in Abu Dhabi niet in om zijn sponsorakkoord met Abu Dhabi verder te zetten. Mogelijk keert de rijke sponsor uit het Midden-Oosten wel in 2020 terug. Citroën zet als gevolg daarvan maar twee wagens in het WK Rally in, één voor comebackman Ogier en één voor nieuwkomer Lappi. De kans dat Citroën in het WK voor constructeurs geen rol zal spelen, tegen Toyota en Hyundai met drie wagens, is dus behoorlijk. Herhalen we dat ook M-Sport nog geen groen licht voor het WRC heeft gegeven.

Einde voor Loeb?

Voor Loeb betekent het nieuws opnieuw een ferme dreun. De Fransman die recent nog de WK-rally van Spanje won, zag Peugeot al vertrekken uit de Dakar, daarna eindigde het avontuur met de ‘Leeuw’ in het WK Rallycross en nu kan hij dus niet rekenen op Citroën voor een (gedeeltelijk) programma in WRC. Los van zijn deelname met een private PH Sport Peugeot 3008 DKR aan de Dakar heeft Loeb dus geen programma in 2019! Bovendien ligt Loeb nog wel onder contract als ambassadeur van PSA en lijkt rallyrijden met pakweg een Hyundai niet echt een piste die de Franse autobouwer zal aanvaarden. Wait and see…

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender