Home > #Hoofdnieuws > WRC Australië: Ogier pakt titel, Latvala zijn eerste van het seizoen

WRC Australië: Ogier pakt titel, Latvala zijn eerste van het seizoen

In Australië is het doek gevallen over het WK Rally 2018, een editie die zeker nog lang zal blijven nazinderen. Sébastien Ogier heeft zijn zesde wereldtitel op zak, terwijl Jari-Matti Latvala met zijn eerste zege van het seizoen stevig bijdroeg tot de eerste constructeurstitel voor Toyota sinds 1999. Op de slotdag verloren we nog zowel Thierry Neuville als Ott Tänak in de namiddaglus.

Het werd een onwaarschijnlijk einde van het WK in Australië, met eerst Thierry Neuville (KP22) en dan Ott Tänak (KP23) die van de baan gingen en opgaven. Vooraan ging de zege uiteindelijk naar de Fin Latvala (Toyota) die een dijk van een wedstrijd reed en verdiend zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Latvala won overigens sinds 2008 elk seizoen een wedstrijd in het WK. De Fin haalde het voor Haydon Paddon, die de eer van Hyundai redde en Mads Ostberg, die Citroën zo een nieuw podium schenkt. Esapekka Lappi (Toyota) en Sébastien Ogier maken de top 5 vol, voor Ogier voldoende voor een zesde opeenvolgende wereldtitel.

Vierde maal vicewereldkampioen

Thierry Neuville sluit het WK als vicewereldkampioen af, voor de vierde maal al, toch een ontgoocheling voor onze Belgische rallyvedette die de helft van het seizoen het WK-klassement aanvoerde. Neuville won drie wedstrijden, tegen vier voor Ogier en Tänak. Later komen we nog terug op het schitterende seizoen van de kopman van Hyundai.

Voor Toyota is het een vierde wereldtitel, evenveel als Ford en Volkswagen, maar nog steeds enkele lengtes achter Lancia (10), Citroën (8) en Peugeot (5).

LEES OOK

http://www.autosportwereld.be/2018/11/18/wrc-dit-is-de-wereldkampioen-rally-sebastien-ogier/

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender