Home > #Hoofdnieuws > WRC Australië: Neuville reageert

WRC Australië: Neuville reageert

Heel autosportminnend België keek er naar uit, maar de finale van het WK Rally kreeg al heel snel een eerste anticlimax te verwerken voor Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Een jump die slecht afliep, een band die van de velg liep en 40 seconden gingen verloren, en misschien nog erger, Neuville moet weer mee de weg openen op de tweede dag van de wedstrijd in Australië, achter Jourdan Serderidis en Lara Vanneste… in een Ford Fiesta WRC. Enkel regen zou nog soelaas kunnen brengen.

De band linksachter ging na een jump van de velg en op het moment zelf dacht ik dat het zelfs de twee velgen achteraan waren”, doet Neuville het verhaal van de vermaledijde KP6 in Australië deze nacht. “Ik ging daardoor nog even rechtdoor aan een chicane en verloor nog eens 15 seconden. Ik heb nog alles gegeven, maar op drie wielen is dat niet evident.”

Met nog twee derde van de wedstrijd voor de boeg, zijn goed 33 seconden op zich niet het einde van de wereld, maar Thierry Neuville is realistisch: “Ik kon aan het voorval zelf niets doen. Ik hoef me dan ook niets te verwijten, want tot dan deed ik mijn werk zoals het van me verwacht werd. Dat is nu eenmaal het lot en dat moet je aanvaarden. Ik blijf echter positief en niet alles is over. Er staan nog twee lange dagen op het programma en alles kan nog gebeuren, dat hebben we de voorbije wedstrijden wel gezien. Het is niet over. Op pure regelmaat is de kans echter groot dat Ogier wint, zeker omdat ze bij Ford het teamspel nog eens perfect spelen, door de teamgenoten van Ogier tijd te laten verliezen. Ogier start hierdoor twee plaatsen later dan voorzien. Mijn startpositie is verre van ideaal, als tweede, en vooral dat maakt dat mijn kansen op de titel behoorlijk geslonken zijn. Maar afspraak zondag en laten we kijken waar we dan staan.”

 

 

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender