Home > Circuit > Macau: wie haalt FIA World Cup GT?

Macau: wie haalt FIA World Cup GT?

Op het Macau Guia circuit wordt dit weekend de SJM Macau GT Cup gereden, een wedstrijd die zal beslissen wie de FIA GT World Cup naar huis neemt. Vijf constructeurs koesteren ambitie en zij brengen zeven voormalige winnaars aan de start.

We gunden u al een blik op wat er in Macau te gebeuren staat in de Macau F3 Grand Prix en in de eindstrijd voor de WTCR wereldtitel, maar de organisatoren in de voormalige Portugese kolonie houden van een hoofdgerecht in meerdere gangen en zo is er ook nog een beroemde motorrace en … de wereldbeker FIA GT! Edoardo Mortara, Maro Engel, Augusto Farfus Jr, Darryl O’Young, Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Oliver Jarvis strijden om de grootste beker in het weekend van 15-18 november.

  • KCMG zet drie Nissan GT-R in voor fabrieksrijder Tsugio Matsuda en topper Alexandre Imperatori, Oliver Jarvis rijdt op de derde wagen.
  • Mercedes-AMG Team GruppeM Racing zet in op Eduardo Mortara (F3 winnaar in 2009 en 2010, en GT winnaar in 2011-2012-2013 en 2017. naast hem Maro Engel Raffaele Marciello, de Blancpain GT Series kampioen 2018. Met deze line up heeft Mercedes wellicht de sterkste kaarten in handen!
  • De Audi fabrieksteams zijn Audi Sport Team WRT Speedstar dat zijn twee Audi R8 LMS GT3 bemant met Robin Frijns en Dries Vanthoor, terwijl 24H Nurburgring winnaar Christopher Haase aantreedt met het exemplaar van Audi Sport Team Rutronik voor zijn debuut op Macau. Er is nog een Audi voor de Zun Motorsport en lokale held Adderly Fong.
  • Porsche komt met een volledig ondersteund fabrieksteam voor Manthey Racing en voor Craft Bamboo. Bij Manthey zien we twee Porsche 911 GT3-Rs voor Laurens Vanthoor en Le Mans dubbelwinnaar Earl Bamber. Bij Craft Bamboo zijn er Darryl O’Young en Fransman Mathieu Jaminet.
  • BMW wordt vertegenwoordigd door het beruchte team Schnitzer, met een BMW M6 GT3 voor Augusto Farfus Jr.

Vandaag beginnen de trainingsritten, op zaterdag beslist een 12 ronden tellende kwalificatierace over de startgrid voor de hoofdrace op zondag. De FIA GT World Cup wordt uitgedeeld aan de constructeur van het wagenmerk van de winnende rijder.

(macau.grandprix.gov.mo)

You may also like
GT World: Herbekijk de FIA GT1-race van 2011 te San Luis
Dries Vanthoor sluit seizoen 2018 met Audi Sport in Macau af
FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk
FIA GT Nations Cup: Belgian Audi Club Team WRT met onuitgegeven bezetting