Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Midden november en de autosportmeters gaan een laatste maal in het rood. Dit weekend worden immers twee wereldkampioenschappen afgesloten en gaat een derde WK zijn winterslaap in. Daarnaast rijden ook de GT3’s en de F3’s een soort van WK in hun respectieve disciplines.

Macau is een eerste halte voor de autosportliefhebbers dit weekend, met, let goed ook: de finale van het WTCR, de World Cup GT3 en de beroemde F3-race in de – soms erg nauwe – straten van de voormalige Portugese kolonie. Onder meer de broers Vanthoor, Fred Vervisch en Denis Dupont houden er de Belgische eer hoog. In Macau wordt ook op twee wielen geracet.

In Shanghai is er de laatste WEC-manche van dit kalenderjaar. Toyota gaat er zonder meer verder op het elan en in GTE mogen we ons aan een mooie strijd verwachten, met onder meer Maxime Martin in zijn Aston.

In Austin houdt Creventic de laatste 24-uursrace van het seizoen en in Valencia sluit de Moto GP het seizoen af. Maar in ons land zijn alle autosportogen gericht op de finale van het WK rally, dat wij op de voet zullen volgen en met hopelijk een Belgische wereldkampioen zondagochtend!

Regionaal sluit de Gapersrit in Wervik op zaterdagavond het VAS Rittensportkampioenschap.

(foto: tcr media / dppi)

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender