Home > F1 > In een notendop: F1 Vietnam – Delétraz – Haas – Hup Holland?

In een notendop: F1 Vietnam – Delétraz – Haas – Hup Holland?

  • Vietnam – Sinds gisteren gonst het van de geruchten dat de Formule 1 in 2020 een Grand Prix in Hanoi, Vietnam zou houden. De FIA moet dit allemaal nog bevestigen en ook Liberty Media maakt nog geen gewag van deze nieuwe Grote Prijs. Maar de media speculeert al in het lang en in het breed, gebaseerd op een korte mededeling die de stad Hanoi de wereld in stuurde: “Hanoi mag een F1 Grand Prix organiseren“…
  • Die Hollanders toch – In Nederland is er dan weer een euforiestemming want Zandvoort zou – onder voorbehoud van akkoord – een F1 Grand Prix krijgen.
  • Rookie – De 21-jarige Louis Delétraz maakt zijn debuut in F1 op de Haas VF-18 op 28 november tijdens de bandentests in Abu Dabi. Delétraz won in 2015 de NEC Formule Renault en rijdt dit seizoen in de F2 bij Charouz.
  • Beroep – Datzelfde Haas ving echter bot bij hun beroep tegen de uitsluiting van Romain Grosjean tijdens de GP van Italië. De Fransman werd uitgesloten nadat zijn vlakke bodem niet conform bleek. De uitspraak werd door het FIA Hof van Beroep nu bevestigd.
You may also like
F1 debutant: Pietro Fittipaldi
In een notendop: F1 – Haas – Force India
In een notendop: Haas F1 – Maserati – Pirelli