Home > Circuit > In een notendop: ELMS, Le Mans Cup en Porsche

In een notendop: ELMS, Le Mans Cup en Porsche

• ELMS – Filipe Albuquerque en Phil Hanson hebben met hun United Autosports Ligier #22 de laatste race van het seizoen in de European Le Mans Series gewonnen. Inter Europol Competition (Jakub Schmiechowski/Martin Hippe) won met een Ligier in LMP3, waar de titel naar het team van RLR MSport ging. Marvin Dienst, Christian Ried en Dennis Olson wonnen met hun Porsche in GTE, waar Proton Competition bijgevolg ook kampioen is. De LMP2-titel ging eerder al naar G-Drive.
  • Michelin Le Mans Cup – Colin Noble en Alasdair McCaig wonnen in Portugal de wedstrijd voor de Michelin Le Mans Cup. Ligier palmde de volledige top-4 in, met onder meer een vierde plek voor de #98 van Eric De Doncker. In GT3 ging de overwinning naar Sergio Pianezzola en Giacomo Piccini in een Kessel Ferrari.
  • Porsche Supercup – Julien Andlauer won ook de tweede race voor de Porsche Supercup in Mexico en haalde het voor Nick Yelloly. Dankzij een derde plek is Michael Ammermüller voor het tweede jaar op een rij kampioen. Glenn Van Parijs deed dankzij een zeventiende plek iets beter dan tijdens de eerste race op zaterdag.