Home > #Hoofdnieuws > WRC: Ogier en Neuville naderen Latvala

WRC: Ogier en Neuville naderen Latvala

Neuville (Savallà  plus El Montmell) en Loeb (Querol) waren de winnaars van de proeven van deze namiddag. Met steeds natter wordende en wisselende omstandigheden was het wachten tot de finish van KP13 om een duidelijk zicht te krijgen op de tussenstand.

De man van het moment is onze eigen Thierry Neuville. Latvala, Loeb, Evans en Ogier moesten allemaal tijd inleveren op Neuville. Hij kon nog profiteren zijn keuze voor de soft slicks terwijl de anderen op een natter wordende baan op de sukkel raakten.

Na KP13 en met de “lange” proeven achter de rug krijgen we een hergroepering vooraan met Latvala als leider, gevolgd door Ogier (die over Evans en Loeb wipt) op 7.2 seconden. Daarna zit iedereen op een kluitje met Loeb (+9.9), Evans (+11.2) en Neuville, die nog maar op 14 seconden van leider Latvala staat en amper 7 seconden achter titelconcurrent Ogier. Tänäk blijft op de sukkel en staat 1’04″1 achter op de leider.

Vanavond wordt er nog de superspecial afgewerkt in Salou waarna we u verder nieuws en reacties van de rijders uit het servicepark zullen brengen.

(foto: wrc.com)

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender