Home > Circuit > Indycar: Wickens verlamd aan beide benen

Indycar: Wickens verlamd aan beide benen

Indycar rijder Robert Wickens is aan de benen verlamd. Dat bracht de rijder zelf naar voren na het posten van een Twitter bericht met filmpje op het internet.

De Canadese rijder die op 19 augustus zwaar crashte op de Pocono Raceway zette een filmpje online waarbij hij voor het eerst in zijn rolstoel klimt. Hij lichtte daarbij zijn conditie verder toe. Eerder had Wickens gehoopt dat revalidatie hem weer op de been zou helpen maar nu brengt hij naar buiten dat de zenuwbanen in zijn rugwervels zijn geraakt en hij dwarslaesie heeft.

Ze zijn niet afgesneden“, verduidelijkt Wickens. “De zenuwen zijn geraakt en dat betekent dat het mogelijk is dat ze opnieuw doorgroeien. Binnen enkele maanden zal de zwelling afnemen en kunnen we zien hoe het herstel van de zenuwbanen vordert. Een ding is zeker, ik ben nog lang niet aan het lopen.

Wickens was lang actief in de Europese eenzitterseries, won de World Series by Renault in 2011, ging in 2012 naar de DTM en schakelde in het begin van 2018 over naar de Indycar series.

(beeld: twitter)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken