Home > #Hoofdnieuws > Fernando Alonso: “Meer amateurs in F1 dan in FIA WEC”

Fernando Alonso: “Meer amateurs in F1 dan in FIA WEC”

600 meter duurde de GP van de VS op het COTA-circuit voor Fernando Alonso. In de eerste meters van de wedstrijd knikkerde Lance Stroll de McLaren-rijder er losweg uit. In zijn reactie na de wedstrijd in de VS haalde de voormalige Spaanse wereldkampioen F1 zwaar uit naar de rest van het F1-veld.

“Ik rij in disciplines, waar ook amateurs starten, maar daar is er geen probleem. Er zijn duidelijk meer amateurs in de F1 dan elders. Het niveau is gewoonweg lager. In het FIA WEC rijden de piloten ook agressief, maar niemand rijdt er iemand anders zomaar van de baan. Er is ook een andere mentaliteit.”

Op het einde van dit seizoen stopt Alonso met de F1.

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad