Home > #Hoofdnieuws > Belcar: het overzicht der kampioenen

Belcar: het overzicht der kampioenen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” gallery_ids=”28543,28508,28507,28514″ fullwidth=”off” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het Belcar Endurance Championship zit er dus op en de prijzen zijn uitgedeeld. Wij overlopen de kampioenen van dit seizoen voor u.

Algemeen: Russel Racing by DVB RACING met Hans Thiers/Jeffrey Van Hooydonk/Gilles Magnus/Frank Thiers. Een jaar na hun maidenzege met de open prototype Norma M20FC, behaalt het team uit Willebroek nu een eerste Belcar-titel. DVB RACING heeft al een titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux behaald en voegt daar nu dus een Belcar-titel aan toe. Voor de broers Hans en Frank Thiers is het de tweede nationale titel na de BRCC Sprint in 2012, toen met een Ferrari. Gilles Magnus, al zeker van de Junior-titel in Belcar, pakt nu zijn eerste nationale titel, net als Jeffrey Van Hooydonk. Uiteraard zijn zij ook kampioen in Belcar 2.

Belcar 1: Belgium Racing met Nicolas Saelens en Dylan Derdaele: het team werd ook vicekampioen algemeen en heeft er een regelmatig en sterk seizoen opzitten. Voor de Limburger Derdaele is het uiteraard niet de eerste en niet de laatste bekroning, voor Nicolas Saelens is de titel in Belcar 1 een eerste nationale bekroning.

Belcar 3: Op de meet gaat de titel naar de SRT Mercedes-AMG GT4 van Nicolas Vandierendonck/Johan Vannerum/Filip Teunkens. Zij halen het ipt, met 2,5 punten, voor hun teamgenoten Wim Spinoy en Kenneth Heyer, met een identieke Mercedes-AMG GT4 van SRT. Nicolas Vandierendonck won eerder deze maand, ook met SRT en Mercedes-AMG ook al de Belgian GT4 Cup.

Belcar 4: VDW Motorsport, met Ron Van de Water/ Nico Vangeel/ Pascal Deckers/Edwin Beyer, is een sinds lang een reguliere deelnemer aan onze nationale autosport en de titel is het werk van veel inzet, passie en een vleugje nostalgie. Het team wint de titel immers met een BMW Z3 Coupé, een auto die tot de legendes van het Beierse merk behoort. Volgend seizoen zien we de heren dan ook heel waarschijnlijk terug.

Belcar 5: AR Performance met Nicolas Hermans/Cédric Baeten/Olivier Hertsens uiteraard in een BMW Clubsport Trophy. Baeten is dan weer één van de weinige Franstalige rijders in een zeer Vlaamse gekleurd kampioenschap. De titel was al binnen in Spa, na een sterk seizoen voor de BMW met startnummer #69.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]