Home > Electric > Formule e > Formula e: BMW drie dagen lang onklopbaar

Formula e: BMW drie dagen lang onklopbaar

Drie testdagen in Valencia, Spanje, en drie dagen topte BMW de tabellen. Vandaag was het opnieuw de beurt aan Antonio Felix Da Costa om de besttijd te zetten. Onze landgenoot D’Ambrosio was opnieuw uitstekend bezig met een derde tijd.

Opklaringen na hevige regenval: dat was goed nieuws voor de laatste Formula e tests op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Drie sessies waren er voor vandaag voorzien en na een verregend eerste deel kwam het goede weer, en dat zorgde voor de beste tijden van de hele test-driedaagse in de namiddag. Antonio Felix da Costa  zette met de BMW i van Andretti Motorsport een 1:16.977 op de tabellen.
Er was opnieuw een racesimulatie voorzien in de namiddag en daarin zette regerend kampioen Jean-Eric Vergne voor DS Techeetah de tweede beste tijd van de dag (en van alle sessies) met 1:17.342.

Uitstekend werk ook van onze eigen Jérôme D’Ambrosio die met de Mahindra een derde absolute tijd liet noteren in 1:17.431 en dus vol vertrouwen kan vertrekken naar Saoedi-Arabië voor de eerste manche op 15 december. Stoffel Vandoorne nam vandaag niet deel en stond zijn wagen af aan de Spanjaard Juncadella, die er een17de plaats uit haalde.

(foto: fiaformulae.com)

You may also like
FE Monaco: da Costa wint in Monaco
FE Rome: Stoffel Vandoorne op pole
E-Circuit: Rowland wint op het virtuele circuit van Berlijn
Formula E Mexico: atypische omloop goed voor nieuwkomers