Home > #Hoofdnieuws > F1: Vrije trainingen in Austin vallen in het water

F1: Vrije trainingen in Austin vallen in het water

De eerste twee vrije trainingen voor de Grote Prijs Formule 1 van de Verenigde Staten in Austin waren een maat voor niets. In erg natte omstandigheden was Lewis Hamilton (Mercedes) tot twee keer toe het snelst.

Hamilton was in de eerste sessie nog sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas en de bolides van Red Bull en Ferrari. Pierre Gasly was met zijn Toro Rosso goed voor de tweede chrono in de tweede sessie, gevolgd door de Red Bull van Max Verstappen.

Voor Stoffel Vandoorne was de situatie niet ideaal, want hij verloor de eerste sessie doordat hij werd vervangen door reserverijder Lando Norris. In de tweede training reed onze landgenoot de achtste tijd.

Gridstraf Vettel

Slecht nieuws was er voor Ferrari-rijder Sebastian Vettel. De uitdager van Lewis Hamilton reed te snel tijdens een code rood en moet zondag drie plaatsen achteruit op de grid. Dat verhoogt uiteraard de kansen op een vroege titelviering voor zijn Britse concurrent…

Foto © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?