Home > #Hoofdnieuws > WRX: Peugeot Sport bevestigt vertrek

WRX: Peugeot Sport bevestigt vertrek

Na de onheilspellende berichten die Peugeot-rijders Timmy en Kevin Hansen vanochtend reeds deelden bevestigt Peugeot Sport zelf nu ook de stopzetting van hun WK-programma. Na de laatste wedstrijd in november stopt dus het WK-Rallycross-verhaal voor Peugeot Sport.

Allicht zullen de teleurstellende resultaten er ook niet helemaal vreemd aan zijn. Sébastien Loeb kon dit jaar winnen in ons land, te Mettet, maar verder was het al Johan Kristoffersson (Volkswagen) wat de klok sloeg. Halfweg het seizoen hadden we dan nog de indruk dat Peugeot vanaf Canada eindelijk Volkswagen had bijgebeend maar vreemd genoeg was het daarna Audi, dat eerder al aangaf te stoppen, dat Volkswagen nog het dichtst benaderde.

De verklaring van Peugeot is de onzekerheid die er bestaat rond de vormgeving van het elektische WK Rallycross. Normaal moesten constructeurs reeds halfweg dit jaar hun intenties inzake e-WRX bekend maken, maar de deadline is uitgesteld naar maart 2019. Op de Parijse Motorshow stelde Peugeot dan zijn plug-in hybrides voor als onderdeel van hun electrische strategie en wordt er gewerkt aan nieuwe e-modellen vanaf 2020. En daar wil Peugeot nu alle middelen op inzetten.

(foto J Dingenen)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland