Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het einde van het autosportseizoen nadert en de komende twee weken worden dan ook heel druk. Dit weekend volgt er mogelijk uitsluitsel in de titelstrijd in de F1 en we kennen sowieso de kampioenen in de meeste Belgische en Benelux-series.

In de VS, meer bepaald op de omloop van Austin, kan Lewis Hamilton met een zege heel dicht bij een vijfde wereldtitel komen. Indien de Duitser Sebastian Vettel in dat geval niet beter dan een derde plek doet, is het zover voor de flamboyante Mercedes-rijder. Nog internationaal is er heel wat actie in Barcelona met de finales van de F3 Open, de GT Open en de TCR Europe. Op de Nürburgring staat dan weer de laatste manche van de VLN geprogrammeerd.

Verder is er het drukke weekend in Zolder met onder meer de laatste races van de Europese Nascar en de finale van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. In Assen staat dan weer de slotmanche van de Supercar Challenge en de eindspurt in de Nederlandse en Belgische Fiesta Cup op de kalender.

Regionaal is er actie op twee fronten dit weekend met de herneming van het VAS Classic kampioenschap in de 6u van de Noorderkempen in Wuustwezel terwijl in West-Vlaanderen het regionale rallykampioenschap verder gaat met de Hemicuda Rally in Koekelare.