Home > Circuit > PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen

PK Carsport voor eigen publiek op zoek naar podiumplaatsen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Het Zolderse American Festival is volgend weekend het slotakkoord voor zowel de NASCAR Whelen Euro Series als het Belcar Endurance Championship. In beide kampioenschappen gaan de PK Carsport op zoek naar podiumplaatsen – of meer – kwestie van het seizoen in schoonheid af te sluiten. Er komt dit weekend ook een PK Carsport-nieuwkomer in actie: Koen Wauters vervangt de geblesseerde Anthony Kumpen in de Elite 1-races van de NASCAR.

Racen voor eigen publiek zorgt altijd voor extra motivatie. Zo ook bij Stienes Longin, aan de slag in Elite 1 van de NASCAR Whelen Euro Series. “Ik heb een seizoen van nogal wat pieken en dalen gehad”, geeft de Leuvenaar toe. “Maar hier in Zolder wil ik er helemaal staan. Voor de laatste koers van het seizoen moet ik gewoon op het podium staan, punt uit. We hebben hier genoeg ervaring, hebben ook de snelheid en als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen moet ook de set-up perfect zijn.

Stienes krijgt in Elite 1 een nieuwe teammaat bij PK Carsport: omdat Anthony Kumpen nog te veel last heeft van de gevolgen van de zware crash in Tours, wordt de Chevrolet #24 bestuurd door Koen Wauters, die altijd al eens achter het stuur van zo een NASCAR-bolide wou kruipen. “Dit was een uitstekende gelegenheid voor Koen om eens van de NASCAR te proeven”, aldus Kumpen. “Bovendien zal ik tijdens zijn races zijn spotter zijn, net zoals voor Guillaume. Dat bracht hem al geluk, want de laatste keer wist hij te winnen.

Guillaume, dat is uiteraard Guillaume Dumarey, die in Elite 2 zijn comeback maakt. Dumarey miste de vorige meeting, maar had daar een goede reden voor: de geboorte van zijn dochter. “Maar nu ben ik helemaal klaar op opnieuw te racen”, aldus de Oost-Vlaming. “In het kampioenschap kan ik geen rol van betekenis meer spelen, dus die druk is helemaal weg. Het doel voor dit weekend is duidelijk: het hoogste podiumtrapje in Elite 2.” Ook Felipe Rabello, aan het stuur van de #11 Chevrolet, wil het seizoen in Elite 2 in schoonheid afsluiten en trachten een top-5 plaats in de eindstand te veroveren.

Belcar: Longin en Boonen vol ambitie

Ook in het Belcar Endurance Championship wordt dit weekend de laatste start van het seizoen gegeven, dit keer voor een race over twee uur. Voor PK Carsport Porschisten Bert Longin en Tom Boonen verandert dat weinig aan hun ambitie: “We willen onze klasse winnen”, klinkt het bij Longin. “De technisch aard van het circuit van Zolder zou het nadeel van onze Gen I Porsche tegenover de Gen II voor een groot stuk moeten kunnen verminderen.

Het wordt een leuk weekendje”, blikt Tom Boonen grijnzend vooruit. “Ook ik rij de NASCAR-races (voor Braxx Racing, red.), dus dat betekent dat ik vlak na mijn Elite 2-race al aan de Belcar moet beginnen. Ik denk dat ik toch een rondje of twee, drie ga nodig hebben om me opnieuw aan de Porsche aan te passen, maar in principe mag dat geen problemen opleveren.

(persbericht)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/PK-Carsport-Porsche-Belcar.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/PK-Carsport-24.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny