Home > #Hoofdnieuws > WEC: Dubbel voor Toyota in Fuji

WEC: Dubbel voor Toyota in Fuji

Toyota behaalde in Fuji zoals verwacht een nieuw dubbel in het FIA World Endurance Championship. José Maria Lopez, Kamui Kobayashi en Mike Conway pakten in Japan de overwinning.

Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi vertrokken vanuit pole maar moesten vrede nemen met de tweede plaats. De Rebellion van André Lotterer, Neel Jani en Bruno Senna finishte als derde.

In LMP2 was de overwinning voor de Oreca van Jazeman Jaafar, Nabil Jeffri en Weiron Tan, terwijl het team Jackie Chan DC Racing ook met de tweede auto van Ho-Pin Tung, Stéphane Richelmi en Gabriel Aubry naar het podium mocht. Net als in LMP1 dus ook in LMP2 een alles dominerend team.

Porsche in GT

Michael Christensen en Kevin Estre behaalden voor Porsche de overwinning in GTE Pro, waar Maxime Martin met een Aston Martin negende werd. Jörg Bergmeister, Patrick Lindsey en Egidio Perfetti wonnen met de Project 1 Porsche in GTE Am.

Dit kalenderjaar is er op 16 november nog één wedstrijd in het World Endurance Championship, de zes uur van Shanghai. Daarna gaat het seizoen pas in maart verder met een race in Sebring.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
FIA WEC: WRT kent alle namen