Home > #Hoofdnieuws > DTM: Paffett wint tweede titel voor Mercedes dat afscheid neemt

DTM: Paffett wint tweede titel voor Mercedes dat afscheid neemt

Ondanks een zesde zege op rij, is René Rast er dan toch niet in geslaagd om het feestje van Mercedes-AMG en Gary Paffett te verpesten. De regerende kampioen Rast won in Hockenheim de afsluiter van het DTM-seizoen voor Marco Wittmann (BMW) en de nieuwe kampioen, de Brit Gary Paffett, die zo Mercedes het passend afscheidscadeau bezorgt en de tweede DTM-titel uit zijn carrière behaalt. 

Rast won maar liefst zeven races en zes op een rij (een record) dit seizoen, tegen drie voor de kampioen Paffett en Paul di Resta, die het podium van het kampioenschap vervolledigt. Maar Rast en en Audi kenden een dramatisch begin van het seizoen, met geen enkel podium in negen races voor de Duitser Rast. Zo verliest Rast nipt de titel aan Paffett, die in Hockenheim niets meer kon dan toezien hoe dominant Rast was, terwijl hij zijn eigen positie veilig stelde. De Brit Gary Paffett is 37 en won in 2005 al de titel in DTM, nadat hij eerder de Duitse F3 op zijn naam schreef in 2002. In DTM behaalde hij 23 zeges in 184 races en stond 47 maal op het podium.

DTM komt volgend seizoen terug, met een race in Zolder en uiteraard Aston Martin als vervanger van Mercedes-AMG.

You may also like
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi