Home > Rally > ERC > EK Rally: Gryazin leidt thuismatch

EK Rally: Gryazin leidt thuismatch

Nikolay Gryazin behoudt na de eerste dag van de rally van Letland de leiding voor zijn Junior U28 rivaal Chris Ingram.

Thuisrijder Gryazin (Fabia R5) zette dadelijk de toon door het winnen van de eerste vijf klassementsproeven. Hij bouwde van bij aanvang van de rally zijn voorsprong op Ingram (Fiesta R5) uit. Maar in de zesde en afsluitende proef van deze eerste dag in de Liepaja Rally, liep hij een lekke band op . Gryazin zette door, reed nog de helft van de proef verder met een lekke band en moest tenslotte slechts 0.6 seconde toegeven op Ingram.

Gryazin leidt op het einde van de dag met een goede 19 seconden op Ingram. De andere mededinger voor de Junior U28, Fabian Kreim (Fabia R5) staat op de derde plaats voor Fredrik Åhlin en Łukasz Habaj.

Morgen worden er nog zes proeven verreden voor we de winnaar kennen van de Rally Liepaja.

 

(foto: fia erc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan