Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – F3 Regionaal

In een notendop: FIA F3 – F3 Regionaal

  • Op Hockenheim waren de besttijden in de tweede en de derde kwalificatieronde voor de Europese F3 wedstrijd daar respectievelijk voor Jüri Vips (Motopark) en Robert Shvartzman (PREMA Theodore Racing)
  • De Italiaanse Automobielclub (ACI) werd door de FIA gekozen als promotor voor de Formule 3 Regio Europa. De ACI zal de organisatie overlaten aan WSK, die nu al achter het “World Karting Championship” en de Italiaanse F4 zitten. Grote verliezer is Renault Sport, die nochtans getipt werden als meest waarschijnlijke winnaar.
  • ACI/WSK zal voor de F3 Regio Europa gebruik maken van een Tatuus chassis met een door Autotecnica getunede Alfa Romeo turbo motor. Diezelfde motor wordt ook gebruikt in de F3 Asia en in de nieuwe W Series, die enkel voor vrouwelijke rijders is voorbestemd.

 

(foto: fiaf3european.com)

You may also like
In een notendop: F3 en F2
In een notendop FIA F3-FIA F2- Asian F3R
Naar de F1 in vijf gemakkelijke stappen
F3 Macau: Ticktum overtuigend op pole