Home > Circuit > In een notendop FIA F3-FIA F2- Asian F3R

In een notendop FIA F3-FIA F2- Asian F3R

  • FIA Formula 3: Het nieuwe kampioenschap krijgt 30 Dallara-Mecachrome wagens voor de 10 ingeschreven teams. In afwachting van de start van het kampioenschap (dat over 8 Grand Prix weekends gaat), zijn de data van de collectieve testritten bekend gemaakt. Een eerste tweedaagse is 20 en 21 maart op Le Castellet, dan volgt Montmelò op 9-10 april en tenslotte Budapest op 17-18 april.

 

  • FIA Formule 2: Ook hier kent men de testdagen. En die vinden plaats in Spanje met een sessie op Jerez, van 26 tot 28 februari, gevolgd door Barcelona, van 5 tot 7 maart.

 

  • F3 Asian Championship: de promotor gaat van start met een Winter Series 2019, gehouden in januari en februari. De opener is er op het Thaise circuit van Buriram (drie races in het weekend van 12 januari), gevolgd door Sepang in Maleisië, waar de resterende races worden gehouden in de weekends van 20 januari en 24 februari. De winnaar van deze Winter Series krijgt 10 punten op zijn superlicentie en dat kan een aantal rijders aantrekken. De teams Hitech, Absolute, Super License, Pinnacle, B-Max, M-Sport, Black Arts en SevenGP hebben al toegezegd deel te nemen.
You may also like
FIA F2: Amaury Cordeel tegen sterkste veld ooit?
FIA F2: Baku pole voor Matsushita
In een notendop: F3 Regional en Renault Academy
In een notendop: F3 Asia – FR Eurocup