Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We staan stilaan voor het einde van het autosportseizoen en dus ook de ontknopingen in de diverse kampioenschappen. Het weekend van 20 en 21 oktober is daar geen uitzondering op, want op verschillende plaatsen zullen we zondagavond de kampioenen kennen.

Aan de andere kant van de aardbol, in het Japanse Fuji, in de schaduw van de bekende berg, start het overzeese deel van het WK Uithouding of WEC. Geen ontknoping daar, maar wel het begin van het tweede luik van het super season, met verplaatsingen naar het Midden-Oosten en Azië. Toyota zal op eigen bodem zonder meer revanche willen nemen voor de diskwalificatie in Silverstone van de beide wagens, al zijn de Japanse hybride prototypes nog iets meer ‘geknepen’ dan voorheen. Ook Maxime Martin start in Japan, maar dan uiteraard voor Aston Martin in GTE.

Min of meer dezelfde type wagens vinden we in Petit Le Mans, in de VS, voor de finale van het Noord-Amerikaanse uithoudingsseizoen. Onder meer Laurens Vanthoor start er en de Porsche-rijder kan zelfs nog op titeljacht gaan.

Wel kampioenen gaan we vieren in Hockenheim, met de finales van het DTM en de Europese F3. Paul Di Resta (229 punten) en Gary Paffett (225) maken de meeste kans op de titel 2018, maar ze moeten dan wel afrekenen met de man in vorm, René Rast in zijn Audi. Mercedes zal uiteraard bij zijn afscheid graag de titel willen vieren. Bijna zeker van de titel in Mick Schumacher in de Europese F3 en hoewel sommige ‘kenners’ gewag maken van bizarre toestanden, zet de jonge Duitser dit seizoen een mooi parcours neer dat hij mogelijk met een titel afsluit, meteen de laatste voor de F3 in deze huidige vorm.

Nog in Hockenheim is er een wedstrijd voor GT4-wagens, los van het Europese kampioenschap, dat al afgesloten is, met onder meer SRT en Gilles Magnus als kanshebbers.

Nog in Duitsland, maar dan in Buxtehude, nabij Hamburg, is er het WK Rallycross, met de strijd voor de tweede plek in het wereldkampioenschap. In Letland is er dan weer de finale van het ERC.

In Paul Ricard zien we de ontknopingen van de Franse F4 en GT4, naast de Porsche Cup Benelux en in Spa is er het laatste luik van de Europese races van Creventic, met een mooie 12-uursrace op zaterdag.

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
FIA WEC 2023: WRT opnieuw met Robert Kubica in zee
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present