Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales – Thierry Neuville: “Vanaf nu weer voor de zege vechten”

WRC Wales – Thierry Neuville: “Vanaf nu weer voor de zege vechten”

Wales was niet de wedstrijd van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Teammanager van Hyundai Motorsport, Michel Nandan, stak de hand in eigen boezem, door nog voor de finish toe te geven dat het Koreaanse team niet de juiste set-up voor de auto in Wales had gevonden. Ook Thierry Neuville weet dat dit weekend niet zijn weekend was en was eerlijk in zijn commentaren.

Thierry Neuville maakte een eerlijke analyse van zijn wedstrijd en de situatie in de twee resterende rally’s, Spanje en Australië: “Ik maakte een fout in de elfde proef, zaterdagochtend, en dat was de eerste sinds de Monte-Carlo. Gelukkig waren er de toeschouwers die ons zonder heel veel tijdverlies (goed vijftig seconden) weer op weg hielpen en ik moet hen dankbaar zijn voor de gescoorde punten. We hebben het hele weekend alles gegeven, maar we kenden problemen met de afstelling van de wagen en de bandenkeuze was bij momenten ook niet goed. Een podium zat er niet meer in, maar met de vijfde plaats is het kampioenschap verre van over. In tegendeel, wij hebben nog steeds de troeven in handen en we gaan onszelf weer moeten opladen. Het wordt een spannend gevecht met Ott en Sébastien en nu moeten we weer om de zege vechten in de twee resterende wedstrijden.

In de WK-stand heeft Neuville 7 punten meer dan Ogier en 21 meer dan Tänak, die zijn reeks van drie zeges onderbroken zag. Zoals Neuville zelf aanhaalde, is de tijd van ereplaatsen en meubelen redden over. Wie dit jaar wereldkampioen wil worden, zal moeten winnen en zijn tegenstanders op achterstand rijden. De WK-rally van Spanje vindt van 25 tot en met 28 oktober plaats.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender