Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales: Ogier leidt in thriller!

WRC Wales: Ogier leidt in thriller!

De voorlaatste dag van de WRC rally in Wales was een nagelbijter, van start tot finish. Thierry Neuville plaatste zichzelf in een moeilijke positie na een foutje en Ott Tänak zag zijn winstkansen in duigen vallen na een probleem met de waterdruk dat tot een opgave leidde. Vooraan voert vijfvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier met 4,4 seconden voorsprong op zijn dichtste belager de troepen aan en die dichtste belager is de Finse Toyota-rijder Jari-Matti Latvala.

We kregen een waanzinnige derde dag in Wales. Er waren de fout van Neuville en de opgave van Tänak, maar ook de strijd vooraan die er één is één om vingers en duimen bij af te likken. We zagen maar liefst vijf verschillende winnaars in negen chronoproeven, met driemaal Andreas Mikkelsen, die toonde dat de Hyundai wel snel is in Wales, Jari-Matti Latvala won er twee, net als Sebastien Ogier. Mads Ostberg en Ott Tänak pakten er ieder een. Thierry Neuville reed tweemaal een vijfde tijd en sloot de dag met een derde chrono af, het hoeft geen betoog dat Neuville misschien wel zijn moeilijkste dag sinds maanden kent.

De wegen waren deze namiddag moeilijker dan voor de eerste rijders, ik kan niets meer winnen, dus ik neem geen risico’s. Ik maakte een fout en betaalde dat cash, we zullen zien wat er morgen gebeurt”, was de wat gelaten commentaar van de WK-leider Thierry Neuville.

De strijd om de eindzege gaat tussen Ogier en Latvala, maar ook Lappi en Breen zijn nog niet verslagen. Er staan morgen nog vijf proeven voor meer 55 kilometer op het menu, waaronder uitzonderlijk de Powerstage als tweede proef van de dag. Indien Ogier wint dan wordt hij absoluut recordhouder in Wales, met vijf zeges!

Tussenstand na dag 3: 1. Ogier (Ford), 2. Latvala (Toyota) + 4,4, 3. Lappi (Toyota) + 11,8, 4. Breen (Citroën) + 13,5, 5. Ostberg (Citroën) + 34,1, 6. Mikkelsen (Hyundai) + 36,5, 7 Paddon + 45,4 (Hyundai), 8. Neuville + 55,5 (Hyundai)…  In WRC2 leidt de zeer jonge Kalle Rovanperä voor Tidemand en Greensmith.

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
Beeld van het weekend!
WRC Monte-Carlo: Neuville en Gilsoul winnen de ‘Monte’!
WRC Monte-Carlo: Neuville slaat terug